Opgeven is geen optie

Alpe d’Huzes staat voor strijden tegen kanker; Opgeven is geen optie.

Het ultieme doel van dit jaarlijks terugkerend evenement is een geneesmiddel vinden om kanker te bestrijden. Niemand meer sterven aan kanker, dat is toch een waanzinnig mooi doel?

Jaarlijks sterven circa 45000 mensen aan deze ziekte. 1 op de 3 krijgt de diagnose. Dit zijn toch cijfers die je niet wil horen?
Gelukkig is er al heel veel gebeurd in de afgelopen jaren. Zo hoeft kanker niet altijd te betekenen dat je een doodsvonnis krijgt. In sommige gevallen is het zelfs heel goed te genezen. Helaas komt het nog te vaak voor dat er wel mensen sterven en dat willen wij stoppen!

Door middel van dit evenement wordt er geld opgehaald voor kankeronderzoek. De gehele opbrengst gaat naar KWF, er blijft dus niets aan de strijkstok hangen. Niet voor ons team, niet voor de organisatie maar 100% voor KWF.

Wij, als team Kleine Stapjes, organiseren een aantal evenementen waarmee wij geld ophalen voor dit doel. Hiervoor aandacht vragen gaat niet vanzelf want daar is veel tijd en geld voor nodig. Door middel van sponsors willen wij zorgen dat zoveel mogelijk mensen in aanraking komen met ons doel.

Onze motivatie

Waarom wij meedoen? Je hebt het al kunnen lezen op de voorpagina, onze teamcaptain Theo heeft in september 2016 de diagnose kanker gekregen. Twee keer zelfs! Er is een non-hodgkin lymfoom geconstateerd waarvan hij gelukkig schoon is verklaard na een chemotherapie. Daarnaast is er tegelijkertijd prostaatkanker geconstateerd wat helaas is uitgezaaid. Helaas, omdat dit betekent dat het niet meer te genezen is. Deze wordt nu in bedwang gehouden door medicijnen maar voor hoe lang? Niemand die het weet en op een dag barst de bom en gaat hij opnieuw de malle molen van onderzoeken en chemo’s in. We hopen met z’n allen dat dat nog heel erg lang gaat duren voordat het zover is.

Theo heeft een eigen blog op https://vanvelthuijsen.com en schrijft hier met enige regelmaat over zijn ziekte en wat dat met hem doet. Ook is er ruimte voor leuke verhalen en belevenissen. Je bent van harte welkom om zijn blog te lezen!

Het verhaal van Theo is natuurlijk niet op zichzelf staand. Ieder lid van ons team heeft de nodige ervaring met deze ziekte. Wil je meer weten over onze team leden en hun eigen motivatie, kijk dan eens hier.

Team Kleine Stapjes

Team Kleine Stapjes bestaat uit het complete gezin van Kitty en Theo. Hoe mooi is dat? Je bent ziek en wordt op deze manier gesteund door de mensen die je het meeste aan het hart liggen. De jongens maar ook zeker de meisjes strijden mee, ieder op hun eigen manier!
De naam “Kleine Stapjes” is gekozen omdat het nemen van kleine stapjes ervoor kan zorgen dat je sneller hersteld. Met kleine stapjes is het soms beter te behappen.

Theo heeft een ‘mantra’ die luid “Focus on what’s important!” en daar sluiten wij als Team en als gezin ons graag bij aan. Het leven bestaat al teveel uit vreselijke dingen dus concentreer je op de dingen die er toe doen. Het leven is te kort om er niet het maximale uit te halen en optimaal van te genieten!

Help je ons mee in onze strijd? Geef je op voor één van de evenementen of doneer hier.